Ελαιόλαδο Ειρήνη
PDF Εκτύπωση E-mail

mainPage1

Εμείς η οικογένεια Καλαμποκά από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης, παράγουμε και διαθέτουμε το δικό μας βιολογικό ελαιόλαδο από το 2008, με ετήσια παραγωγή πάνω από 10 τόνους. Με περίπου 10.000 ορεινές ρίζες, τη στήριξη από την πολύτεκνη οικογένεια μας και χωρίς καμία επιδότηση, καταφέραμε σε διάστημα λίγων ετών να αποστάσουμε πολλά διεθνή και εγχώρια βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ άλλων του Biol στην Ιταλία και του MariosSolinas στην Ισπανία.

 

Η αγάπη μας για τη βιολογική καλλιέργεια και το πάθος μας, μας βοήθησαν να προχωρήσουμε. Όταν το 1996 αγοράσαμε τα κτήματα, όλοι μας χαρακτήριζαν παράτολμους, γιατί ήταν άγρια και απρόσιτα. Λίγα χρόνια μετά, το προϊόν που βγαίνει από αυτά τα ίδια εδάφη πληροί όλα τα κριτήρια για τη κατηγορία «BeyondExtraVirgin», διάκριση που αποσπάσαμε σε διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου στην Καλιφόρνια. Έχοντας αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στην εγχώρια αγορά, διαθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας σε εξαγωγές σε Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες, όπως τη Δανία, τη Νορβηγία και την Ιαπωνία.

Ο Νίκος Καλαμποκάς κατά τη βράβευση του είπε: «Με σεβασμό, υπομονή και αγάπη συνθέσαμε τη βιοποικιλότητα του τόπου μας με την ποιότητα της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς, με στόχο να παράξουμε λάδι ίδιο με αυτό που έφτιαχνε κάποτε η γιαγιά Ειρήνη. Μέσα στο μπουκάλι εμπεριέχεται όχι μόνο το λάδι, αλλά και το μεράκι μας.»